Tekengebied 4
Gastenboek alternatieven

De top 10 originele gastenboek alternatieven voor op jullie bruiloft

calendar

Ben je op zoek naar een unieke manier om herinneringen aan jullie bruiloft vast te leggen? Overweeg dan eens deze gastenboek alternatieven! Het traditionele gastenboek kan soms een beetje saai en voorspelbaar aanvoelen. Met een alternatief gastenboek voeg je een persoonlijke en creatieve touch toe aan je speciale dag. In dit artikel bespreken we verschillende alternatieven voor het standaard gastenboek die je bruiloft onvergetelijk zullen maken. Ook een andere draai aan jullie trouwringen geven? Lees mijn blog over de top 5 trouwringen trends!

1. Fotoboek met ruimte voor berichten

Een fotoboek waar gasten een bericht kunnen achterlaten naast hun foto’s is een geweldige manier om herinneringen vast te leggen en een van de leukste, eenvoudigste gastenboek alternatieven. Huur een fotograaf in of zorg voor een photobooth op je bruiloft, zodat gasten leuke foto’s kunnen maken en deze kunnen toevoegen aan het boek. Laat ruimte over voor persoonlijke notities en wensen van je gasten.

2. Wensboom

Een wensboom is een prachtige decoratieve toevoeging aan je bruiloft en een geweldig alternatief voor het traditionele gastenboek. Gasten kunnen kleine kaartjes schrijven met hun wensen voor het bruidspaar en deze ophangen aan de takken van de boom. Aan het einde van de dag heb je een mooie boom vol met lieve berichten om mee naar huis te nemen. Je kan kiezen voor een decoratieve boom, of juist een levende! 

3. Puzzelstukjes

Een uniek idee is om een gastenboek te maken van puzzelstukjes. Laat je gasten hun boodschap schrijven op een stukje van de puzzel en verzamel deze om later in elkaar te zetten. Zo creëer je een blijvende herinnering die je keer op keer kunt bekijken. Op websites als bol.com kun je eenvoudig grote, witte puzzels vinden. 

Gastenboek alternatieven - puzzle

4. Videoboodschappen

Vraag je gasten om videoboodschappen achter te laten voor jou en je partner. Dit kunnen grappige anekdotes zijn, advies voor het huwelijk of gewoon een lief berichtje. Verzamel alle video’s en bewaar ze als een dierbare herinnering aan je speciale dag. Je kunt hiervoor een apart hoekje opzetten op je bruiloft, of de gasten vrij laten in hun creativiteit.

5. Alternatief gastenboek met polaroidfoto’s

Het lijkt een beetje op het photobooth idee, maar dit is een andere leuke twist. Laat je gasten op een leuke en interactieve manier een bericht achter laten door ze een polaroidfoto te laten maken en deze in een speciaal daarvoor bestemd boek te plakken. Laat ze een berichtje schrijven naast hun foto voor een persoonlijke touch. Eventueel kan je ook diverse wegwerp camera’s verspreiden en de gemaakte foto’s later ontwikkelen en verwerken in een plakboek!

6. Scrabble bord als gastenboek

Een scrabble bord als gastenboek is een origineel idee dat voor veel plezier kan zorgen op je bruiloft. Laat gasten woorden vormen die iets betekenen voor jou en je partner en bewaar het bord als aandenken aan jullie speciale dag. Lijm de woorden na afloop vast en je hebt een fantastische herinnering!

7. Gepersonaliseerd canvas

Laat een canvas maken met daarop een speciaal ontwerp dat past bij jullie als koppel. Gasten kunnen hun naam of een persoonlijke boodschap op het canvas schrijven. Zo heb je een uniek kunstwerk dat je aan je muur kan hangen als herinnering aan je bruiloft.

8. Reisdagboek

Als jullie als stel van reizen houden, overweeg dan om een reisdagboek te gebruiken als gastenboek. Laat gasten een pagina vullen met reisadvies, bestemmingen die ze aanbevelen, of zelfs verhalen van hun eigen reisavonturen. Zo creëer je een boek vol inspiratie voor jullie toekomstige reizen als getrouwd stel.

9. Jenga als gastenboek

Een Jenga-set kan dienen als een uniek gastenboek. Laat gasten een blokje pakken en er een bericht op schrijven voordat ze het terugplaatsen. Elke keer dat jullie het spel spelen, zullen jullie herinnerd worden aan de speciale berichten van jullie bruiloftsgasten.

10. Vinylplaten met boodschappen

Als jullie van muziek houden, overweeg dan om een collectie vinylplaten te gebruiken als gastenboek. Laat gasten een boodschap achterlaten op de hoes van een plaat die bijzonder voor jullie is. Zo creëer je een unieke verzameling met persoonlijke herinneringen aan jullie trouwdag.

Gastenboek alternatieven

Met deze creatieve ideeën voor alternatieve gastenboeken voeg je een persoonlijke en onvergetelijke touch toe aan jullie bruiloft! Kies iets dat past bij jullie als koppel en jullie persoonlijke stijl, en geniet van het lezen van alle lieve berichten en wensen van jullie gasten voor een lang en gelukkig huwelijk! En over stijl gesproken, ook jullie trouwauto kan voldoen aan jullie smaak! Met mijn Volvo Amazon creëer je herinneringen en de mooiste plaatjes. Neem contact met mij op!

Over Volvo Trouwauto

Ik, Paul Lups, ben trotse eigenaar van een Volvo Amazon 122S. Samen met mijn Volvo zet ik mij in om bruiloften compleet te maken. Ik help u graag om van jullie trouwdag, de mooiste dag van jullie leven te maken. Dit doe ik door mijn Volvo oldtimer trouwauto voor jullie beschikbaar te stellen, met of zonder chauffeur. Ik bied niet alleen vervoer aan, maar ook al mijn extra mogelijkheden en ondersteuning waar nodig is.

Neem contact op!

Bekijk andere artikelen:

Volg ons op social media!

Artikel delen:

Benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen?

Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.