Van harte gefeliciteerd met jullie aanstaande huwelijk! Dit belooft echt een van de meest gedenkwaardige dagen in jullie leven te worden. Natuurlijk wil je dat alles perfect is, maar het is ook belangrijk om rekening te houden met je budget. Want wat kost een bruiloft nu precies? In dit artikel kijken we naar de gemiddelde kosten voor een bruiloft en alles wat daarbij komt kijken, zodat jij weet waar je aan toe bent! Meer weten over het organiseren van een bruiloft lees je in mijn trouwblog!

Wat kost een bruiloft?

Overzicht van de algemene kosten voor een bruiloft

Het plannen van je bruiloft is een fantastische periode vol mooie momenten, maar het is ook een periode waarin je goed moet letten op de kosten. Een bruiloft kan zo groot of zo bescheiden zijn als je zelf wilt, maar het is altijd slim om een duidelijk overzicht te hebben van wat alles gaat kosten. Hieronder vind je een handig overzicht van de algemene kostenposten die je kunt verwachten bij het organiseren van jouw grote dag.

  1. Locatie en catering: Dit zijn vaak de grootste kostenposten. De kosten voor een locatie kunnen variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s, afhankelijk van de locatie, het aantal gasten en de exclusiviteit van de plek. Cateringkosten hangen nauw samen met het aantal gasten en het type menu dat je kiest. Meestal moet je de catering van je bruiloft dan ook via de locatie die je kiest regelen. Reken voor een gemiddeld huwelijksfeest op € 50 tot € 100 per persoon.
  2. Fotografie en video: Om deze bijzondere dag vast te leggen, wil je hoogstwaarschijnlijk een professionele fotograaf en misschien zelfs een videograaf inhuren. Kosten hiervoor beginnen rond de € 1.000 en kunnen oplopen afhankelijk van de ervaring van de professional en de lengte van hun aanwezigheid op je bruiloft.
  3. Decoratie en bloemen: Decoratie zorgt voor de juiste sfeer op je bruiloft. Denk aan bloemstukken, tafeldecoratie en andere versieringen. Kosten hiervoor kunnen sterk variëren, afhankelijk van je wensen en het seizoen, maar reken op minimaal € 500.
  4. Kleding: Naast het trouwpak kan ook de bruidsjurk een grote uitgave zijn, met prijzen die uiteenlopen van € 500 tot wel € 3.000 of meer voor designer jurken. Vergeet ook niet de kosten voor accessoires, schoenen en eventuele kleding voor bruidsmeisjes of bruidsjonkers.
  5. Entertainment: Of je nu kiest voor een DJ, een band, of misschien zelfs beide, entertainment is essentieel voor een geslaagd feest. Kosten hiervoor beginnen rond de € 400 en kunnen oplopen afhankelijk van de bekendheid van de entertainer en de duur van het optreden.
  6. Uitnodigingen en bedankjes: De kosten voor uitnodigingen kunnen variëren afhankelijk van het design en het aantal gasten. Gemiddeld kun je rekenen op € 2 tot € 5 per uitnodiging. Bedankjes voor de gasten zijn ook een mooie manier om je waardering te tonen en kunnen variëren van € 1 tot € 10 per gast.
  7. Een mooie trouwauto: De gemiddelde kosten voor het huren van een trouwauto liggen tussen de € 250 en € 800 voor een dag, afhankelijk van de auto en de extra mogelijkheden die je hierbij wilt. Overweeg voor jullie speciale dag mijn Volvo Amazon 122S, een volledig gerenoveerde oldtimer in gebroken wit, perfect afgestemd op de jurk van de bruid!
  8. Extra’s zoals vervoer en overnachtingen: Afhankelijk van de locatie en planning kun je ook kosten verwachten voor vervoer en overnachtingen, zowel voor jullie zelf als mogelijk voor gasten.

Wat kost een DJ op je bruiloft?

Een geweldig feest heeft geweldige muziek nodig, en wie kan dat beter verzorgen dan een DJ? De kosten voor een DJ op een bruiloft variëren meestal tussen de € 400 en € 1200. Deze prijs hangt af van de ervaring van de DJ, de duur van het feest en eventuele extra’s zoals een lichtshow of een rookmachine. Het kiezen van de juiste DJ is essentieel, want de muziek zal een grote rol spelen in de sfeer van je feest.

Gemiddelde kosten van een trouwpak

Natuurlijk wil je er op je grote dag piekfijn uitzien. De kosten voor een trouwpak variëren behoorlijk. Gemiddeld besteed je tussen de € 500 en € 1.500 voor een mooi pak. Afhankelijk van je wensen en eventuele maatwerkaanpassingen kunnen deze kosten oplopen. Je kunt dit op je eigen manier doen; of je nu een brandnieuw pak wilt of een alternatief vindt!

Wat kost een daggast op je bruiloft?

De kosten per daggast kunnen flink uiteenlopen, afhankelijk van hoe uitgebreid je de bruiloft maakt. Denk hierbij aan kosten voor de ceremonie, het diner, en alle drankjes. Gemiddeld kun je rekenen op een bedrag tussen de € 100 en € 150 per gast. Dit bedrag kan natuurlijk hoger uitvallen als je kiest voor een luxere locatie of uitgebreider menu. Een goede planning en een helder budget helpen je om de kosten in de hand te houden zonder dat je inlevert op deze bijzondere ervaring.

Dus, wat kost een bruiloft?

Wat kost trouwen nu precies? De kosten voor een bruiloft in Nederland variëren aanzienlijk, met een gemiddelde tussen € 5.000 en € 20.000. Dit bedrag dekt alle belangrijke aspecten zoals de locatie, catering, kleding, fotografie, entertainment, en decoratie. Een zorgvuldig budget is belangrijk om ervoor te zorgen dat jullie speciale dag onvergetelijk wordt zonder financiële stress achteraf. Naast de feestelijke activiteiten is het handig om eens goed door te lezen wat je voor de Rijksoverheid moet regelen voor je huwelijk.

De Volvo Amazon op jouw bruiloft

Wat kost een bruiloft? Jij weet het! Nu je helemaal op de hoogte bent van hoeveel een bruiloft kost, kun je je gaan richten op de echt leuke onderdelen! Met mijn Volvo Amazon 122S arriveer je altijd in stijl en stralend op elke locatie. Deze klassieke auto is ook beschikbaar voor vervoer tijdens jullie huwelijksreis. Ik vertel je graag meer over deze prachtige trouwauto en mijn ervaring als chauffeur. Neem gerust contact op voor meer informatie!

Over Volvo Trouwauto

Ik, Paul Lups, ben trotse eigenaar van een Volvo Amazon 122S. Samen met mijn Volvo zet ik mij in om bruiloften compleet te maken. Ik help u graag om van jullie trouwdag, de mooiste dag van jullie leven te maken. Dit doe ik door mijn Volvo oldtimer trouwauto voor jullie beschikbaar te stellen, met of zonder chauffeur. Ik bied niet alleen vervoer aan, maar ook al mijn extra mogelijkheden en ondersteuning waar nodig is.

Neem contact op!

Bekijk andere artikelen:

Volg ons op social media!

Artikel delen:

Benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen?

Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.