Dit jaar gaan weer veel gelukkige stellen elkaar het ja-woord geven en daarom is het hoog tijd om in te zoomen op de trouwtrends voor 2023! Elke bruiloft is natuurlijk uniek, maar vooraf kan het nooit kwaad om wat inspiratie op te doen. Van secret escapes tot uitgebreide sequel weddings. Volvo Trouwauto heeft voor jullie 10 populaire trouwtrends geanalyseerd, die in 2023 geheid voor hippe bruiloften gaan zorgen!

Trouwtrends op het gebied van kleur

Trouwtrends op het gebied van kleur

De trouwtrend voor 2023 op het gebied van kleur is, net als vorig jaar, paars! Of beter gezegd, Digital Lavender, zoals deze kleur ook wel wordt genoemd door trendvoorspellers. Deze speelse, lavendelachtige kleur straalt positiviteit uit en creëert een aangename sfeer op jullie bruiloft. Volgens de kenners gaan we Digital Lavender vooral in combinatie met blauwe tinten voorbij zien komen. Een palet van deze twee kleuren is dan ook een hippe keuze voor het pak van de bruidegom, de jurken van de bruidsmeisjes of kleinere elementen op jullie bruiloft. 

Hou het klein

De corona pandemie is definitief verleden tijd, maar de kleinschalige bruiloft blijft desondanks aan populariteit winnen. Veel bruidsparen geven tegenwoordig de voorkeur aan een select groepje van genodigden dat hoofdzakelijk uit goede vrienden en familie bestaat. Verder kan hierdoor de nadruk meer op de kwaliteit, dan op de kwantiteit van de bruiloft komen te liggen. Minder gasten betekent tenslotte meer budget, waardoor er op andere vlakken van de bruiloft flink uitgepakt kan worden! Lees in onze andere blog meer over de pluspunten van kleine bruiloften!

Het trouwweekend

Het trouwweekend kan niet ontbreken in de trouwtrends van 2023. Deze bruiloften worden ook wel sequel weddings genoemd. Het concept is redelijk eenvoudig: jullie vieren je trouwdag op een plek waar mensen kunnen overnachten. Op deze manier kan jullie bijzondere moment worden doorgetrokken over meerdere dagen. Deze vorm van trouwen kan bijvoorbeeld goed gecombineerd worden met leuke activiteiten of spelletjes. Daarnaast is het een perfecte manier om een intieme en informele setting te creëren, waar jullie gasten elkaar beter kunnen leren kennen. 

Happy Bride in Wedding Dress Holding Hands With Groom on Meadow With Mountains and Clouds in Alps

Say yes to the dress!

In de trouwtrends voor 2023 zien we dat de 80’s retro trouwjurken een flinke comeback aan het maken zijn. Met hun grote pofmouwen, mooie strikken en wijde rokken barsten deze jurken van de karakteristieke eigenschappen. Hoewel deze elementen in de jaren 80 helemaal voor uitbundige jurken zorgden, zijn deze features tegenwoordig iets subtieler aangebracht. Is deze jurk niets voor jou? Dan zijn ook bruidspakken of juist minimalistische jurken een populair alternatief in de trouwtrends voor 2023!

Telefoon vrije bruiloft

Geen social media, geen foto’s en geen afleiding. Kortom: geen telefoons! In een wereld waar iedereen zijn beeldscherm erbij kan pakken om sociale situaties te vermijden, gooit deze trouwtrend volledig zijn kont in de krib. Alle aanwezigen leveren bij aankomst hun telefoon in. Het resultaat is gasten die niet afgeleid worden door hun beeldscherm, waardoor iedereen dus volop van het mooie moment kan genieten. Ter compensatie wordt er vaak een professionele fotograaf ingehuurd, die de mooiste kiekjes schiet voor en van alle aanwezigen. Toch nog wat om op de socials te plaatsen dus!

Elopement

Stiekem er tussenuit glippen met je grote liefde om op een mooie locatie te trouwen. Gewoon met elkaar en verder niemand. Het klinkt als een scène uit een romantische film, maar deze zogeheten elopement bruiloften behoren wel degelijk tot de trouwtrends van 2023. Uiteraard kunnen jullie ervoor kiezen om een klein gezelschap naar een mooie locatie te laten komen, zodat jullie hun daar met het leuke nieuws kunnen verrassen. Het belangrijkste is dat het jullie geheimpje is. 

First look trouwtrend

Vastleggen van de eerste blik

De eerste blik van de bruidegom op zijn bruid spreekt boekdelen. Het is op deze zogeheten ‘first look’ momenten, dat zelfs de stoerste bruidegoms hun tranen niet kunnen bedwingen. Steeds meer bruidsparen kiezen ervoor om dit bijzondere moment te laten vastleggen door middel van foto’s of een uitgebreide trouwfilm. Hierbij wordt vaak ook de reactie van aanwezige familieleden en vrienden vastgelegd, zoals de vader of moeder van de bruid.

Duurzame bruiloft

Van buffetten met seizoensgebonden producten tot zaden en pitjes in de goodiebag na afloop. Steeds meer bruiloften worden met een duurzame denkwijze georganiseerd. Denk hierbij aan het huren van de trouwaccessoires, seizoensgebonden bloemen voor het boeket en een trouwjurk die ook na afloop op een alternatieve wijze gedragen kan worden. Op deze manier heeft het bruidspaar de dag van hun leven en wordt er ook nog een beetje aan moeder natuur gedacht. 

Unieke trouwlocaties

De corona crisis is voorbij en er kan weer volop getrouwd worden! Bruidsparen trekken dan ook massaal naar evenementenzalen, hotels en andere locaties om, eindelijk, te kunnen trouwen. Het vervelende gevolg is dat er, vanwege de beperkte beschikbaarheid, lange wachtrijen zijn ontstaan. Gelukkig zijn verloofde stellen vaak creatief en in de trouwtrends van 2023 zien we duidelijk een stijging in ceremonies op alternatieve locaties. Bruidsparen vieren hun grote dag bijvoorbeeld in het bos, op het strand of op een andere bijzondere locatie. 

Thema bruiloften

Ook thema bruiloften zijn niet meer weg te denken uit de huidige trouwbranche! Alhoewel dit concept al langer bestaat, is het nog altijd een hippe trouwtrend die nog lang niet voorbij zal gaan. Thema’s kunnen er nou eenmaal voor zorgen dat een bruiloft erg persoonlijk wordt. Laat iedereen zich bijvoorbeeld kleden in jullie favoriete kleur of hanteer een dresscode met kostuums van die ene film die jullie zo tof vinden. Eén ding is zeker: thema bruiloften zorgen vrijwel altijd voor onvergetelijke trouwdagen!

De Volvo Amazon: mijn eigen tijdloze trend

Mijn Volvo Amazon kan een mooie aanvulling zijn op veel van de bovengenoemde trends. Rij bijvoorbeeld stiekem richting jullie geheime trouwbestemming of gebruik de auto als aankleding voor jullie thema bruiloft! Interesse? Neem dan contact met mij op, zodat we samen kunnen kijken welke  bijdrage ik kan leveren op jullie grote dag!

Over Volvo Trouwauto

Ik, Paul Lups, ben trotse eigenaar van een Volvo Amazon 122S. Samen met mijn Volvo zet ik mij in om bruiloften compleet te maken. Ik help u graag om van jullie trouwdag, de mooiste dag van jullie leven te maken. Dit doe ik door mijn Volvo oldtimer trouwauto voor jullie beschikbaar te stellen, met of zonder chauffeur. Ik bied niet alleen vervoer aan, maar ook al mijn extra mogelijkheden en ondersteuning waar nodig is.

Neem contact op!

Bekijk andere artikelen:

Volg ons op social media!

Artikel delen:

Benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen?

Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.