Tekengebied 4
working

De perfecte trouwfoto! | 6 handige tips

calendar

Je bruiloft wil je natuurlijk laten vastleggen op een mooie trouwfoto. Jaren later kan je dan samen nog eens terugkijken naar het moment dat jullie liefde bezegeld werd. Een nostalgisch moment van geluk dat kan worden gedeeld met vrienden, familie of het nageslacht. Maar ja, dan moeten ze wel eerst nog even gemaakt worden, die foto’s. Geen zorgen, wij hebben zoals altijd weer wat handige tips, zodat jullie straks in het bezit zijn van een bijzondere trouw collage.

Trouwfotograag die een trouwfoto laat zien

De trouwfotograaf

Goede trouwfoto’s maken is een kunst. Dus voor deze speciale gelegenheid is het vaak wel aan te raden om een professionele trouwfotograaf in te huren. Trouwfotografen hebben natuurlijk allemaal hun eigen stijl. Ga bij de zoektocht dus vooral uit van je gevoel. Vaak is het prettig als jullie een goede klik met jullie trouwfotograaf hebben. De fotograaf is tenslotte de hele dag op de bruiloft aanwezig. Neem ook een kijkje naar hun portfolio. Hieraan kan je zien of de fotograaf over voldoende ervaring beschikt en daarnaast kunnen jullie ook beoordelen of de stijl van de fotograaf aansluit bij jullie smaak.

Lichtinval

Lichtinval is nog een belangrijk aspect van de perfecte trouwfoto. Over- of onderbelichting zijn funest voor mooie trouwfoto’s en eigenlijk voor elke foto. In jullie zoektocht naar een trouwfotograaf is het handig om hier rekening mee te houden. Meestal weet de fotograaf jullie zo te positioneren dat het licht de foto mooier maakt, in plaats van andersom. Daarnaast kunnen jullie natuurlijk zelf al wat voorbereidingen treffen. Nodig de fotograaf bijvoorbeeld een keer uit op de locatie van jullie bruiloft. Wellicht dat hij of zij dan al op voorhand kan bepalen welke plekken het meest geschikt zijn voor de mooiste foto’s.

Trouwfoto van de bruid en bruidegom in het bos

Geen gehaaste trouwfoto

Bij het schieten van de foto’s is het prettig als jullie een beetje ontspannen kunnen zijn. Neem daarom ook ruim de tijd voor de fotoshoot en zie het niet als iets wat even snel tussendoor moet gebeuren. Gefotografeerd worden is soms wat ongemakkelijk. Helemaal als de bruiloft spanning nog door je lijf giert en er ook bepaalde poses moeten worden aangenomen. Beschouw de fotoshoot dus ook als een apart onderdeel van jullie bruiloft. Vaak helpt het ook om een trouwfotograaf in te huren bij wie jullie je op je gemak voelen. Deze ontspanning zie je dan namelijk terug in het resultaat.

Negeren is de sleutel tot succes

Oké, dit klinkt een beetje asociaal, maar probeer tijdens de fotoshoot de fotograaf zoveel mogelijk te negeren. Doe net alsof hij of zij er niet is en jullie samen, als pasgetrouwden, romantisch ergens rondwandelen. Mensen die gefotografeerd worden hebben vaak de neiging om een lach of een traan te forceren. Dit zorgt echter ook voor geforceerde trouwfoto’s. Daarnaast is het ook aan te raden om te blijven bewegen. Stilstaan zorgt namelijk vaak voor stijve houdingen. Laat je gevoelens verder lekker de vrije loop en denk alleen aan elkaar, dat is tenslotte het enige wat telt op dat moment.

Trouwfoto van bruid en liefhebbende vader

Meer dan alleen het bruidspaar

Tegenwoordig is het populair om de hele trouwdag te laten vastleggen door de trouwfotograaf. Dus niet alleen een trouwfoto van jullie samen, maar ook familie en vrienden mogen vastgelegd worden. Overal zien we foto’s opduiken van geintjes die worden uitgehaald tijdens de bruiloft, de bruid die wordt opgemaakt of de eerste blik van de bruidegom op zijn aanstaande vrouw. Allemaal momenten die het waard zijn om vast te leggen op een mooie trouwfoto. Overleg van tevoren met de fotograaf wat jullie graag willen laten vastleggen of wat juist niet. Zo is er duidelijkheid wat er op de foto’s mag komen te staan voordat de bruiloft begint.

Na de bruiloft

Na afloop van jullie trouwdag worden de foto’s vaak eerst bewerkt door de fotograaf. Wij adviseren eigenlijk altijd om een fotoalbum te laten opstellen door de fotograaf, dit scheelt een hoop uitzoekwerk. Wel is het verstandig om te vragen of jullie eerst de trouwfoto’s mogen inzien. Op deze manier kunnen jullie kijken of alles naar wens is en bepaalde kiekjes uitzoeken die beslist niet mogen ontbreken. Ten slotte voorzien de meeste fotografen hun klanten ook van een linkje naar een online fotocollage van de trouwdag. Aangezien gasten ook vaak gefotografeerd worden op de bruiloft, is dit aandenken leuk om met hen te delen als herinnering.

Bruidspaar met Volvo Amazon

De eyecatcher op elke trouwfoto

Mijn naam is Paul Lups en mijn Volvo Amazon is al jarenlang onderdeel van het decor op de mooiste trouwfoto’s. Daarnaast is het een betrouwbare trouwauto die met zijn oldtimer look bij vrijwel elk thema past. Willen jullie dat deze klassieke wagen binnenkort op jullie eigen trouwfoto staat? Neem dan contact op en dan bekijken we met elkaar de mogelijkheden!

Over Volvo Trouwauto

Ik, Paul Lups, ben trotse eigenaar van een Volvo Amazon 122S. Samen met mijn Volvo zet ik mij in om bruiloften compleet te maken. Ik help u graag om van jullie trouwdag, de mooiste dag van jullie leven te maken. Dit doe ik door mijn Volvo oldtimer trouwauto voor jullie beschikbaar te stellen, met of zonder chauffeur. Ik bied niet alleen vervoer aan, maar ook al mijn extra mogelijkheden en ondersteuning waar nodig is.

Neem contact op!

Bekijk andere artikelen:

Volg ons op social media!

Artikel delen:

Benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen?

Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.