Buiten trouwen is tegenwoordig sterk in populariteit aan het toenemen. Steeds vaker kiezen bruidsparen voor een buiten bruiloft in sprookjesachtige bossen, op groene weiden of parelwitte stranden. In eerste instantie zorgde de pandemie ervoor dat veel mensen kozen voor een buiten bruiloft, maar de trend zet zich ongestoord voort. Kasteeltuinen, landgoederen en volkstuinen worden om de haverklap omgetoverd tot schitterende trouwlocaties. Helemaal hip dus, dat buiten trouwen, maar het vraagt zo nu en dan wel om wat extra voorbereiding. Aangezien jullie de aankomende tijd waarschijnlijk al genoeg moeten regelen, helpen we jullie met deze 5 tips een beetje op weg!

Locatie

Buiten trouwen kan in theorie natuurlijk overal, maar in de praktijk is het niet overal toegestaan. Vaak bepaalt de gemeente waar wel en niet getrouwd mag worden. Neem daarom altijd contact op met de gemeente voordat jullie aan de voorbereidingen beginnen. Hou er ook rekening mee dat locaties buiten vaak zelf klaargemaakt moeten worden voor een bruiloft. Tuurlijk, dat bos wat jullie in gedachte hadden is prachtig, maar er moet nog wel wat gebeuren voordat er daadwerkelijk getrouwd kan worden. Denk aan zitplaatsen, catering of andere zaken die normaal gesproken worden verzorgd. Het is even een karweitje, maar de voorpret kan wel extra vroeg beginnen!

Koppel met paraplu in de regen omdat ze buiten trouwen

Weer

Misschien wel de grootste vijand voor koppels die buiten trouwen in Nederland. Regen op een buiten bruiloft is natuurlijk nachtmerrie nummer één. Zorg er daarom voor dat op jullie buiten bruiloft een overkapping aanwezig is. Dit kan een tent of andere structuur zijn die wordt opgebouwd op jullie trouwlocatie. Daarnaast kunnen veel ondergronden erg modderig worden na een regenbui. Om vieze vlekken op dure pakken en jurken te voorkomen, kunnen jullie bijvoorbeeld houten pallets of platen neerleggen. Ten slotte is het ook handig om de weersvoorspelling van tevoren met jullie gasten te delen. Op deze manier kunnen zij bij hun kledingkeuze rekening houden met windvlagen of ongewenste regenbuien. 

Hou rekening met de buren

Hou altijd rekening met eventuele omwonende of informeer buren vooraf dat de buiten bruiloft plaatsvindt. Vaak wordt dit gewaardeerd en daarnaast worden potentiële problemen hiermee voorkomen. Trouwen jullie midden in de natuur? Hou dan ook rekening met de andere bosbewoners!  Buiten trouwen doe je daarnaast vaak op openbare plekken. Kijk er dan ook niet raar van op als nieuwsgierige buren even een kijkje komen nemen op jullie bijzondere dag. Afhankelijk van de locatie zullen jullie je ook moeten voorbereiden op ongewenste bezoekers. Als voormalig moeras is Nederland namelijk de ideale woonlocatie voor muggen en andere insecten. Een goede muggenspray is op veel locaties daarom geen overbodige luxe!

Een verlichte boom met daarvoor een dansend stel tijdens hun buiten bruiloft

Alles aanwezig?

Buiten trouwen kan soms ook voor de nodige logistieke problemen zorgen. Een afgelegen plekje in het bos is een droom van veel echtparen, maar besef wel dat de locatie ook klaargemaakt moet worden voor de grote dag. Plan vooraf goed hoe alle benodigdheden op de plek van bestemming komen. Hou hierbij ook rekening met zaken als elektriciteit en sanitaire voorzieningen. Gaslampen, kaarsen en mobiele toiletten doen het in dit geval altijd goed. Een ingehuurde DJ zal daarentegen toch écht over wat elektriciteit moeten beschikken. Daarnaast moeten ook de drank en het eten gekoeld kunnen worden. Schakel hiervoor een cateringbedrijf in of denk bijvoorbeeld aan koel- of ijsboxen. 

Back-up plan

Idealiter gaat alles natuurlijk perfect, maar hou altijd rekening met onverwachte gebeurtenissen. Met name het weer kan roet in het eten gooien, maar ook andere zaken kunnen voor problemen zorgen. In het ergste geval kan het zijn dat de buiten bruiloft niet door kan gaan op jullie droomlocatie. Maak daarom vooraf altijd een back-up plan. Bijvoorbeeld door meerdere plekken achter de hand te houden of vooraf contact op te nemen met een evenementenlocatie om naar uit te kunnen wijken. We hopen natuurlijk van harte dat dit niet nodig zal zijn, maar het is altijd beter dan de volledige bruiloft afblazen. 

Kussend koppel met de op de achtergrond de Volvo Amazon en natuur

Buiten trouwen met de Volvo Amazon

Buiten trouwen is vaak een écht sprookje! Mijn Volvo Amazon past als trouwauto bij vrijwel elk decor en in de stralende zon komt de witte kleur van de auto perfect tot zijn recht. Daarnaast is de auto natuurlijk ook geschikt als trouwvervoer tijdens de huwelijksreis. Meer weten? Neem dan contact op en maak een afspraak!

Over Volvo Trouwauto

Ik, Paul Lups, ben trotse eigenaar van een Volvo Amazon 122S. Samen met mijn Volvo zet ik mij in om bruiloften compleet te maken. Ik help u graag om van jullie trouwdag, de mooiste dag van jullie leven te maken. Dit doe ik door mijn Volvo oldtimer trouwauto voor jullie beschikbaar te stellen, met of zonder chauffeur. Ik bied niet alleen vervoer aan, maar ook al mijn extra mogelijkheden en ondersteuning waar nodig is.

Neem contact op!

Bekijk andere artikelen:

Volg ons op social media!

Artikel delen:

Benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen?

Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.