Trouwmuziek, dat hoort er natuurlijk gewoon bij op een bruiloft! Van romantische tearjerkers tot bruiloft liedjes waarbij het ‘footloose’ geblazen is. De uitgekozen trouwliedjes bepalen als het ware het emotionele ritme van jullie grote dag. Logisch dus, dat jullie hier wat langer over nadenken. Het belangrijkste is dat jullie je prettig en comfortabel voelen met jullie trouwmuziek keuze. Komen jullie er echt niet uit? Dan helpen wij jullie graag op weg met wat originele voorstellen. Van een leuke presentatie tot nummers die op elke bruiloft niet zouden misstaan!

Akoestische trouwmuziek

Je eigen trouwmuziek maken!

Heb je de stem van een engel of weet jij de snaren op een gitaar wel te vinden? Dan kan je er voor kiezen om je eigen trouwmuziek te maken! Niets is tenslotte zo mooi als je grote liefde verrassen met een mooi, zelf gezongen trouwliedje. Misschien zit er zelfs wel een duet in? Wel eerst even overleggen met je partner dan natuurlijk. Akoestische muziek is tegenwoordig erg populair op bruiloften. Daarnaast zorgt het voor een persoonlijke en intieme sfeer. Ga vooraf natuurlijk wel even na of jouw stembanden echt zo mooi klinken als dat jij denkt. Of niet, en dan ga je er gewoon staan! Het is jullie bruiloft en zolang het vol liefde gezongen of gespeeld wordt, zit het wel goed!

Trouwliedjes door professionals

Heb je niet de stem van een engel of dacht je dat de snaren op een gitaar lange flosdraden waren? Dan kunnen jullie er natuurlijk ook voor kiezen om muzikanten in te huren voor jullie trouwmuziek. Dit is iets minder persoonlijk, maar daardoor niet minder speciaal! Daarnaast kan er altijd afgeweken worden van het standaardpakket. Houden jullie bijvoorbeeld van klassieke muziek? Dan is het een idee om een violist de mooiste symfonieën voor jullie laten te spelen. Misschien hebben jullie zelf wat muzikale vrienden? Dan is jullie bruiloft natuurlijk dé perfecte gelegenheid om hun het podium op te trekken. Stille hint van ons: ze kunnen moeilijk nee zeggen, toch?

Trouwmuziek DJ

Hey, DJ! Draai nog maar een plaat!

Eerlijk is eerlijk, DJ’s op bruiloften zijn niet echt meer origineel. Of toch wel? Het ligt maar net aan het repertoire van de artiest. Hoewel sommige DJ’s zich uitsluitend beperken tot het draaien van plaatjes, zijn er ook diskjockeys die alles uit de kast trekken. Een bekwaam DJ kan goed inspelen op het publiek. Slaat een nummer niet bij veel mensen aan? Dan zal hij of zij soepel, maar snel, doorschakelen naar de volgende hit in de lijst. Het grootste voordeel aan een DJ is met name het gemak. Jullie worden getrakteerd op een leuk feestje, maar hoeven niet naar de muziek om te kijken. Behalve bij verzoeknummers natuurlijk!

Trouwmuziek met thema

Thema trouwmuziek

Veel bruidsparen kiezen tegenwoordig een thema voor hun bruiloft. Zo hijst de bruidegom zich in een hobbit kostuum of tovert de bruid zich op spectaculaire wijze om tot Disney prinses. Dit zijn extreme voorbeelden, maar thema’s zijn inmiddels niet meer weg te denken uit moderne bruiloften. En bij een passend thema, hoort passende trouwmuziek. Loop bijvoorbeeld naar het altaar terwijl je wordt begeleid door de muziek uit jullie favoriete film. Dans op dat lekkere nummertje van de serie die jullie zo tof vinden! Inspiratie nodig? Lees dan de blog over 5 populaire bruiloft thema’s!

Vraag het aan je vrienden

Een andere originele optie is om je trouwmuziek te laten samenstellen door je gasten! Vraag bijvoorbeeld aan al je vrienden en familie om 1 favoriet nummer door te geven. Zo hoeven jullie zelf niet te lang na te denken over de muziek en is iedereen, minstens 1 keer, tevreden. Laat uiteraard wel wat ruimte over voor de trouwliedjes die volgens jullie écht niet mogen ontbreken.

Aanraders voor de playlist

Voor het geval jullie nog inspiratie te kort komen, bij deze een paar nummers die het vrijwel altijd goed doen op bruiloften:

  • ‘Thinking out loud’ – Ed Sheeran
  • ‘All of me’ – John Legend
  • ‘A thousand years’ – Christina Perri
  • ‘I’m yours’ – Jason Mraz
  • ‘I gotta feeling’ – Black Eyed Peas
  • ‘Alles is liefde’ – Bløf
  • Everlasting love’ – Jamie Cullum
  • ‘Just the way you are’ – Bruno Mars
  • ‘Make you feel my love’ – Adele
  • ‘She’s always woman’ – Billy Joel

Trouwmuziek door de Volvo radio

Willen jullie je favoriete trouwmuziek afspelen op de radio van mijn Volvo Amazon? Of past de auto misschien wel perfect bij het thema wat jullie voor de bruiloft in gedachten hadden? Neem dan vooral contact op en dan help ik jullie graag verder!

Over Volvo Trouwauto

Ik, Paul Lups, ben trotse eigenaar van een Volvo Amazon 122S. Samen met mijn Volvo zet ik mij in om bruiloften compleet te maken. Ik help u graag om van jullie trouwdag, de mooiste dag van jullie leven te maken. Dit doe ik door mijn Volvo oldtimer trouwauto voor jullie beschikbaar te stellen, met of zonder chauffeur. Ik bied niet alleen vervoer aan, maar ook al mijn extra mogelijkheden en ondersteuning waar nodig is.

Neem contact op!

Bekijk andere artikelen:

Volg ons op social media!

Artikel delen:

Benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen?

Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.