Tekengebied 4
Planning budget before wedding writing ideas on paper

6 handige budget bruiloft bespaartips

calendar

De budget bruiloft. Het blijft voor sommigen een raar begrip. Een bruiloft mag tenslotte best wat kosten, toch? Dat ligt in eerste instantie natuurlijk helemaal aan jullie zelf. Aan de gemiddelde bruiloft in Nederland wordt ongeveer €15.000,- besteed. Voor de één betaalbaar, maar voor veel anderen toch een aardige som geld. Met een beetje fantasie en wat nieuwe inzichten kan je daarentegen al een heel eind komen. Uiteraard betekent een low budget bruiloft niet dat de trouwdag een slap aftreksel wordt van wat jullie in gedachte hadden. Zie het eerder als een creatieve manier om de bruiloft kosten wat in te perken. Om jullie vooruit te helpen hebben wij 6 handige bespaartips opgesteld voor een onvergetelijke budget bruiloft!

Stylish happy bride and groom running on background of old church in rainy street. Provence wedding

De budget bruiloft kent geen tijd

Alle gemeenten in Nederland met meer dan 10.000 inwoners zijn verplicht om twee gratis trouwmomenten per week in te voeren. Deze gratis trouwmomenten zijn ideaal voor een budget bruiloft, maar worden vaak aangeboden op, nou ja, nogal onhandige tijden. Maandagochtend bijvoorbeeld. Precies, wanneer iedereen eigenlijk met een niet al te best humeur richting zijn werk hoort te rijden. En ja, romantisch is anders, maar jullie kunnen bijvoorbeeld doordeweeks trouwen en in het weekend een groot feest geven. Daarnaast kunnen jullie er €500,- tot €1000,- mee besparen. Toch een flinke duit uit het zakje als het om de bruiloft kosten gaat!

Tweedehands trouwkleding

Trouwkleding, zowel smokings als bruidsjurken, nemen vaak een groot deel van het bruiloft budget in beslag. Voor degenen die vol voor de budget bruiloft gaan, valt ook hier flink te besparen op de bruiloft kosten. Misschien is er wel al een trouwjurk in de familie die jou als bruid perfect staat? Daarnaast kan een bezoekje aan de stomerij wonderen doen voor dat mooie pak wat de bruidegom al in de kast heeft hangen. Tenslotte zijn er ook veel tweedehands trouwjurken in omloop. Veel bruiden dragen hun trouwjurk namelijk maar één keer, waarna ze hem doorverkopen aan een andere gelukkige dame. Tuurlijk, het is allemaal iets minder uniek, maar wel een stuk goedkoper!

Female friends playing ukulele and singing in park

Ga op talentenjacht bij familie en vrienden

Dit hebben jullie niet van ons, maar een budget bruiloft is nou dé ideale gelegenheid om een beetje gebruik te maken van de talenten van je vrienden of familie. Is bijvoorbeeld één van jullie vrienden erg muzikaal? Dan zal hij of zij vast wel een mooi trouwnummer voor jullie willen spelen! Misschien is er in jullie familie wel een goede fotograaf te vinden. Nou, die kan dan het hele tafereel vastleggen in de meest romantische kliekjes! Begrijp ons niet verkeerd, waarschijnlijk zullen ze jullie sowieso al graag willen helpen. Maar zo niet, dan kunnen ze het eigenlijk niet maken om nee te zeggen, toch?

Making of handmade Valentine greeting cards

De trouwkaartjes

Wie een budget bruiloft wilt bewerkstelligen, zal af en toe zelf de mouwen moeten opstropen. Neem bijvoorbeeld de trouwkaartjes. Ze gaan als eerste de deur uit en zijn dan ook vaak de eerste deuk in het bruiloft budget. Op het internet zijn er meer dan genoeg aanbieders die maar wat graag een mooie set kaartjes voor jullie willen ontwerpen. Helemaal prima natuurlijk, maar breng je een aantal creatieve vrienden bij elkaar, dan is de klus ook zo geklaard! En maak er wat leuks van! Hapje, drankje erbij. Geen avond in de kroeg, maar een avond knutselen! Hierdoor worden de trouwkaartjes niet alleen heel persoonlijk, maar wordt er ook nog eens flink bespaard op de kosten voor de bruiloft. 

Hou het klein

Het diner, de receptie, de ceremonie en het trouwfeest. Deze feestelijkheden zijn verreweg de grootste kostenpost op vrijwel elke trouwerij. Tegenwoordig geven echter steeds meer stellen de voorkeur aan een kleinschalige bruiloft. Een aantrekkelijk alternatief voor een budget bruiloft, omdat er flink op de bruiloft kosten bespaard kan worden. Daarnaast geven ook veel verloofden aan dat ze een kleinschalige bruiloft als intiemer en daardoor specialer ervaren. Zelfs zo dusdanig, dat het één van de meest populaire trouwtrends van 2023 is!

De trouwlocatie

Parelwitte stranden, een idyllisch plekje middenin de natuur of de balzaal van een kasteel. Tegenwoordig trouwen mensen op de meest unieke plekken. Eerlijk is eerlijk, een bruiloft op een dergelijke locatie heeft ook wel iets heel bijzonders, maar voor veel mensen is dit simpelweg niet haalbaar. Geen probleem natuurlijk, maar voor een budget bruiloft alternatief, zullen we creatief moeten zijn. Misschien heeft één van jullie vrienden wel een grote tuin? Of wellicht is er een familielid eigenaar van een mooie boerderij middenin de natuur? Zo niet, dan zijn buurthuizen of gemeentelijke gebouwen alternatieven die gehuurd kunnen worden tegen een lage prijs. Niet de meest gedenkwaardige locaties, maar je kan van elke plek iets moois maken!

De Volvo Amazon: waar voor jullie geld!

Veel mensen zijn voor hun bruiloft op zoek naar een unieke trouwauto. Mijn Volvo Amazon is een tijdloze klassieker die perfect past bij vrijwel elke gelegenheid. Daarnaast is het een betrouwbare auto die goed op het wegdek ligt en dat voor een eerlijke prijs. Het blijft natuurlijk een kostenpost, maar ik kan jullie verzekeren dat de auto waar voor jullie geld is! Neem gerust eens contact op, zodat we in gesprek kunnen gaan over mijn dienstverlening en jullie aanstaande budget bruiloft. Ik heb er nu al zin in!

Over Volvo Trouwauto

Ik, Paul Lups, ben trotse eigenaar van een Volvo Amazon 122S. Samen met mijn Volvo zet ik mij in om bruiloften compleet te maken. Ik help u graag om van jullie trouwdag, de mooiste dag van jullie leven te maken. Dit doe ik door mijn Volvo oldtimer trouwauto voor jullie beschikbaar te stellen, met of zonder chauffeur. Ik bied niet alleen vervoer aan, maar ook al mijn extra mogelijkheden en ondersteuning waar nodig is.

Neem contact op!

Bekijk andere artikelen:

Volg ons op social media!

Artikel delen:

Benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen?

Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.