Tekengebied 4
Wedding ceremony venue setting on the beach

5 tips voor trouwen in het buitenland

calendar

Vroeger was trouwen in het buitenland voor velen ondenkbaar, maar tegenwoordig is het toegankelijker dan ooit. Films als Toscaanse Bruiloft zijn vandaag de dag niet alleen meer een fantasie van creatieve filmmakers, maar eerder een redelijke beschrijving van de realiteit. Zonder het drama natuurlijk, dat zie je op de meeste bruiloften gelukkig niet terug. Zijn jullie ook van plan om te trouwen in het buitenland, dan moeten jullie wel met een aantal zaken rekening houden. Van mij krijgen jullie alvast 5 bruikbare tips voor trouwen in het buitenland!

Koppel dat gaat trouwen in het buitenland voor het pantheon in Rome.

Trouwen in het buitenland, mag dat wel?

Trouwen in het buitenland kan, met name in Europese landen, vaak zonder al te veel gedoe. Wel is het altijd verstandig om vooraf contact op te nemen met de ambassade van het land dat jullie in gedachte hebben als trouwlocatie. De ambassade kan jullie vaak meer informatie geven over zaken als de legalisatie van jullie huwelijk en documenten die noodzakelijk zijn voor de voltrekking ervan. Verder zijn er spijtig genoeg nog steeds landen in Europa die het homohuwelijk niet erkennen of zelfs verbieden. Hou hier rekening mee voordat jullie je buitenlandse bruiloft gaan plannen. 

Informeer bij jullie familie en vrienden

Een buitenlandse bruiloft is misschien jullie ideale droom, maar het is vooraf vaak wel handig om bij vrienden en familie te informeren hoe zij hier tegenaan kijken. Jullie willen natuurlijk dat jullie geliefden bij de bruiloft aanwezig kunnen zijn, maar past dit ook binnen hun budget? Daarnaast zullen ze ook vrij van hun werk moeten vragen. Verder is het bij trouwen in het buitenland ook verstandig om kritisch te kijken naar jullie eigen gastenlijst. Wie moeten er volgens jullie bij zijn en met welke mensen hebben jullie een minder hechte band? Trouwen in het buitenland kost tenslotte veel geld, tijd en energie. Hoe kleiner het gezelschap, hoe makkelijker een bruiloft in het buitenland te bewerkstelligen is. 

Begin op tijd!

Willen jullie trouwen in het buitenland, begin dan op tijd met de voorbereidingen. Droomlocaties kunnen, net als in Nederland, lange wachtrijen hebben. Start daarnaast ook op tijd met de aanvraag van de documenten die jullie nodig hebben voor de voltrekking van jullie huwelijk. Vaak duurt het meerdere werkdagen voordat deze documenten worden uitgegeven. Ten slotte is het handig om jullie gasten vroeg te informeren over jullie bruiloft. Willen jullie het nog even geheimhouden, spoor ze dan in ieder geval aan om een save-the-date in hun agenda te noteren. Ook kunnen jullie een weddingplanner inschakelen. Een weddingplanner kan een deel van de taken van jullie overnemen en is met name bij trouwerijen in het buitenland sterk aan te raden.

Bruid in auto onderweg naar haar buitenlandse bruiloft

Wat gaat er mee en hoe gaat het mee?

Wanneer je gaat trouwen in het buitenland kan je de meeste zaken wel uitbesteden aan lokale partijen. Er zijn daarentegen altijd dingen die écht vanuit Nederland mee moeten reizen naar de locatie. De trouwjurk of het pak van de bruidegom zijn hier vaak goede voorbeelden van. Denk er ook over na hoe je dit gaat vervoeren en welke kosten hierbij komen kijken. Vergeet daarnaast ook niet om voor jullie zelf een accommodatie of een vlucht te boeken. Het klinkt allemaal vanzelfsprekend, maar toch zijn dit zaken die vaak over het hoofd worden gezien. Jullie willen er tenslotte niet bij aankomst achter komen dat jullie iets cruciaals vergeten zijn. 

Laat jullie huwelijk bij terugkomst registreren

Wanneer jullie trouwen in het buitenland is het van belang dat jullie het huwelijk ter plaatse laten legaliseren. Vaak zijn hier een aantal documenten voor nodig, zoals een identiteitsbewijs, een geboorteakte of een verklaring over jullie burgerlijke staat. Bij terugkomst in Nederland is het daarnaast ook zaak dat jullie het huwelijk laten registreren in de Basisregistratie Personen van jullie lokale gemeente. Daarnaast adviseert de Nederlandse overheid ook om jullie huwelijksakte te laten registreren in het huwelijksregister van de gemeente Den Haag. Op deze manier kan de huwelijksakte nooit verloren gaan en altijd opgevraagd worden wanneer nodig.

Trouwen in het buitenland en op reis met een oldtimer!

Trouwen in het buitenland is een droom die uit kan komen. Er moeten wat zaken voor geregeld worden, maar dat is het uiteindelijk allemaal waard! Mijn naam is Paul Lups en ik beschik over een gerenoveerde Volvo Amazon. Dé ideale trouwauto, waarin jullie binnenkort zorgeloos richting jullie droombestemming kunnen rijden. Romantischer dan dit wordt het niet en na de bruiloft kunnen jullie de weg op voor jullie huwelijksreis. Interesse? Neem dan gerust eens contact op en dan vertel ik jullie graag meer!

Over Volvo Trouwauto

Ik, Paul Lups, ben trotse eigenaar van een Volvo Amazon 122S. Samen met mijn Volvo zet ik mij in om bruiloften compleet te maken. Ik help u graag om van jullie trouwdag, de mooiste dag van jullie leven te maken. Dit doe ik door mijn Volvo oldtimer trouwauto voor jullie beschikbaar te stellen, met of zonder chauffeur. Ik bied niet alleen vervoer aan, maar ook al mijn extra mogelijkheden en ondersteuning waar nodig is.

Neem contact op!

Bekijk andere artikelen:

Volg ons op social media!

Artikel delen:

Benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen?

Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.