De 5 populairste bruiloft thema’s van dit moment!

De 5 populairste bruiloft thema’s van dit moment!

Tegenwoordig is het steeds normaler om een bruiloft te geven met een speciaal thema, in plaats van een standaard bruiloft in de kerk. Wanneer u kiest voor een thema, maakt dit het natuurlijk extra uniek en kunt u volledig uw eigen twist eraan geven. Wilt u ook een bruiloft met een thema? Wij lopen vijf unieke thema’s met u door, zodat u alvast wat inspiratie heeft!

Thema 1: Bohemian bruiloft

Bij dit thema mogen alle interieur en versieringen wat meer uitgesproken zijn. Er wordt gewerkt met aardse tinten en als contrastkleur wat opvallende kleuren. Als bruid kunt u ook heel leuk uw trouwjurk op dit thema aanpassen. Voor de rest komen de volgende elementen veel terug in een bohemian bruiloft:

 • Veel pampasgras. Dit is gecombineerd met geverfde bloemen als gipskruid, varens en rozen. Heel veel bloemen en planten dus.
 • Voor de bruid: Als kapsel wordt er vaak gekozen voor een strakke krul, een halo kroon of een vlecht.
 • Probeer aardse tinten uit, zoals: zand en roest gecombineerd met mint en paars.

Thema 2: Zon, zee en strand bruiloft

Wie wil dit nou niet: zon, zee en strand. Dit is perfect! En al helemaal als dit gecombineerd kan worden met uw bruiloft! Probeer, als je voor dit thema kiest, veel gebruik te maken van de kleuren blauw en wit. Ook passen pasteltinten en aardetinten goed bij dit thema. Voor de rest kan je ook nog aan het volgende denken:

 • Laat alle gasten, inclusief jullie zelf, hun schoenen uitdoen, zodat iedereen lekker met hun voeten in het zand staat. Zo optimaliseer je natuurlijk echt het strandgevoel.
 • Huur als trouwlocatie een strand af. U kunt dan eventueel ook nog een restaurant afhuren dat dicht bij het strand ligt.
 • U kan kussens en kleden neerleggen waar de gasten op mogen zitten in plaats van stoelen.
 • Maak uw bruiloft compleet met de volgende elementen: palmbladeren, pampasgras, witte gardenia’s, grote schelpen en zeesterren.

Thema 3: Een magisch bos (groene) bruiloft

Bent u helemaal gek van de natuur en groen? En wilt u niets liever dan een groene bruiloft? Dan is dit thema iets voor u! Doe er alles aan om deze dag zo betoverend mogelijk te maken. Kies voor veel planten en bloemen en werk met mos.

 • Kies als locatie bijvoorbeeld een bos uit, u kunt dan alle bomen mooi versieren met lampjes bijvoorbeeld.
 • U kunt ook een “Alice in Wonderland” thema doen en daar alle decoratie op aanpassen.
 • Ook past bij dit thema de film “Narnia” perfect. Mocht u hier fan van zijn, is dit ook een goede film om inspiratie uit te halen.
 • Als laatste: een Harry Potter bruiloft! Er zullen vele Harry Potters fans zijn die dolgraag een Harry Potter bruiloft willen. Dan is dit thema perfect voor u!

Thema 4: Circus bruiloft

Bent u helemaal gek van het circus of ben/was je werkzaam in het circus? Dan is dit thema echt iets voor u! Dit thema is ook zeker leuk voor alle kinderen die meekomen. U kunt er voor zorgen dat er een show komt, een draaimolen of een kermis op het terrein. Zo creëert u een soort festival van de bruiloft, waar allerlei verschillende dingen te doen zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Het inhuren van een popcorn stand, een suikerspinkraam en verschillende spellen.
 • Of huur een photobooth, zodat je leuke foto’s kunt maken ter herinnering van jouw bruiloft.
 • Acrobaten, dansers, eenwielers en clowns kunnen natuurlijk niet ontbreken, huur deze in en laat ze een optreden geven.

Thema 5: Jaren 20 bruiloft

Houd u van Peaky Blinders, The Great Gatsby of Downtown Abby? Dan is dit thema iets voor u! Hoge hoeden, parels en goud komen allemaal terug in uw bruiloft.

 • Een authentiek landhuis of kasteel zou goed passen bij dit thema.
 • Oude kranten en oude telefoons maken jouw thema helemaal af.
 • Een oude trouwauto pas er natuurlijk perfect bij!

Huur nu jouw trouwauto!

Gaat u voor een thema zoals de jaren 20 of een bohemian bruiloft? Dan past een oldtimer Volvo trouwauto hier perfect bij! Twijfel niet, en neem een kijkje op onze website voor de mogelijkheden!

Over Volvo Trouwauto

Ik, Paul Lups, ben trotse eigenaar van een Volvo Amazon 122S. Samen met mijn Volvo zet ik mij in om bruiloften compleet te maken. Ik help u graag om van jullie trouwdag, de mooiste dag van jullie leven te maken. Dit doe ik door mijn Volvo oldtimer trouwauto voor jullie beschikbaar te stellen, met of zonder chauffeur. Ik bied niet alleen vervoer aan, maar ook al mijn extra mogelijkheden en ondersteuning waar nodig is.

Neem contact op!

Bekijk andere artikelen:

Volg ons op social media!

Artikel delen:

Benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen?

Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.